În ultima vreme, reach-ul pe rețelele de socializare a pus paginile în dificultate. Se pare că nu mai există o „rețetă perfectă” pe care fiecare să o urmeze și la final să aibă rezultatele dorite.
Algoritmii se schimbă constant, iar brandurile pot cădea în diverse capcane încercând să atingă un număr mai mare de utilizatori care au interacționat cu conținutul lor.
Așadar, am pregătit pentru tine 10 metode prin care poți crește organic și fără să investești bani reach-ul pe paginile tale de social media.
1. Verifică de ce hashtag-uri este interesată audiența ta și folosește-le pe acelea.
Nu mai este un secret faptul că hashtag-urile pot aduce un număr considerabil de vizitatori pe pagina ta. Odată ce descoperi interesele audienței, te poți folosi de acest lucru pentru a crea conținut pe placul publicului.
2. Postează/distribuie noutăți/știri astfel încât utilizatorii să distribuie mai departe din pagina ta.
Să fii la curent cu cele mai noi tendințe din domeniul tău este cu siguranță o strategie bună în social media. Împărtășește cu urmăritorii tăi cele mai recente știri și arată-le că pagina ta este actualizată zilnic.
3. Folosește-te de opțiunea de colaborare pe Instagram.
Instagram a lansat această opțiune prin care poți menționa în postări atunci când ai diverse colaborări cu alți oameni din industrie. Fie că vorbim despre influenceri mari sau mici, colaborările aduc mereu plus valoare și persoane noi pe pagină. Comunitatea va aprecia atunci când specifici în postare parteneriatele tale, deoarece va considera că oferi transparență și sinceritate.
4. Postează conținut în toate formatele rețelelor de socializare cel puțin o dată pe lună.
Platformele de social media își schimbă foarte des algoritmii, se actualizează constant, strategia brandurilor trebuie să fie reconstruită după aceste modificări. Formatele sunt foarte importante, deoarece impactul vizual este motivul pentru care oamenii rămân sau nu pe pagina ta. Fiecare dispozitiv de pe care un utilizator îți urmărește contul este necesar să aibă un format specific, în funcție de platforma pe care activezi.
5. Interacționează constant cu oamenii din comunitate prin comentarii și mesaje private.
Community management-ul este o unealtă extrem de importantă în mediul online. Comunitatea reacționează la ceea ce postezi, iar tu trebuie să semnalezi faptul că ai observat asta, prin răspunsuri pe pagină, mesaje private, story-uri repostate și altele. Publicul se așteaptă ca brandul pe care îl urmărește să fie activ și să îi facă pe oameni să se simtă parte din poveste. Arată-le că există cineva în spatele paginii care îi apreciază și nu urmăresc doar un cont controlat de roboți.
6. Urmărește orele la care audiența ta este cea mai activă și postează atunci sau puțin înainte.
Metodele prin care poți ajunge la publicul tău sunt diverse. Ora și ziua „perfectă” nu există, fiindcă fiecare brand este diferit și are o comunitate care se comportă diferit în online.
Cea mai bună soluție pentru a vedea când audiența ta este cea mai activă este să accesezi contul de Instagram al business-ului tău, mergi la statistici, selectezi ultimele 30 de zile de activitate, apoi apeși pe total urmăritori, dai scroll down și afli când sunt urmăritorii tăi cei mai activi, pe zile și ore.
7. Poți să distribui postările tale și în story + un sticker atractiv.
Joacă-te cu opțiunile puse la dispoziție de Instagram. Pentru asta nu îți trebuie o strategie elaborată. Ai nevoie doar de 5 minute în care să explorezi platforma și 30 de secunde pentru a da un repost în story. De ce? Pentru ca oamenii să „se lovească” de două ori de conținutul tău.
8. Interacționează cu alte conturi mai mari din aceeași nișă prin comentarii sau repost.
Legătura cu alte branduri din aceeași arie îți poate aduce beneficii importante. În acest fel, vei avea acces, într-o anumită măsură, la comunitatea paginii cu care interacționezi. Userii vor vedea comentariul tău și îți vor accesa ulterior pagina. Să fii activ pe social media nu înseamnă doar să postezi cât mai mult pe pagina ta.
9. Creează content de tip meme care are potențial de a fi distribuit.
Oamenii apreciază simțul umorului când vine vorba de mediul online. Din când în când, printre campanii, postări, subiecte serioase și produse spre vânzare, o glumă este binevenită și le arată urmăritorilor că brandul nu este focusat exclusiv pe vânzare. În acest sens, există exemple în care paginile au integrat astfel de postări în conținutul lor, iar publicul a reacționat extrem de bine. Le găsești la un search distanță.
10. Distribuie postările tale și pe celelalte pagini de socializare pentru conexiune între platforme.
Asigură-te că ești activ simultan pe toate platformele. Inactivitatea pe o pagină și activitatea contantă pe alta poate genera confuzie în rândul urmăritorilor. Există cazuri când se poate interpreta faptul că nu este vorba despre aceeași pagină, iar asta nu aduce decât minusuri. Ai grijă de toate platformele pe care ești prezent, creează conținut interesant (PS: infograficele prind foarte bine) și ușor de recunoscut pe pagina principală.
Ți-a fost de ajutor articolul nostru?
Creșterea reach-ului pe conturile de social media îți ia prea mult timp și nu te poți ocupa de celelalte aspecte ale afacerii tale?
Lasă un Social Genie să o facă. Ai toate detaliile AICI.