fbpx
 

Cum să spui povestea super brandului tău?

Orice poveste de succes are și un super-erou. Dar și brandul tău are o poveste, nu? Poate ceea ce nu știai, este că el are o poveste ca a unui super-erou.

Te întrebi cum și cum se aseamănă povestea ta cu povestea unui super-erou? Stai liniștit, de aceea am pregătit acest articol de blog pentru tine. Citește-l până la final și află cum să-ți spui povestea ca a unui erou.

În primul rând trebuie să te întrebi:

  • Ce fel de erou este brandul tău?
  • Care sunt superputerile lui?
  • Care sunt originile?
  • Care este misiunea?
  • Care sunt inamicii?

 

1. Ce fel de erou este brandul tău? 

Pentru început să nu uităm că brandul trebuie umanizat, deoarece oamenii se relaționează mai ușor cu alți oameni, cu problemele, cu emoții, cu felul de a fi. Nu uita că oamenii, dar și super eroii au slăbiciuni, de exemplu Superman și kryptonita. Așadar, fii transparent, nimeni nu este perfect! 

Prin umanizarea brandului, oamenii se vor asemăna cu eroul poveștii tale. Se vor transpune în poveste și vor parcurge aceeași călătorie ca și eroul tău. Vor învinge binele și vor găsi super puterea de care au nevoie, mai exact vor găsi o soluție la problemele lor.  

 

2. Care sunt superputerile brandului?

brandToți super eroii au o putere unică, nu găsești niciunul asemănător. Nu încerca să le ai pe toate, să fii și Spiderman, dar și Superman, deoarece s-ar putea să eșuezi. Află-ți superputerea unică și încearcă să o dezvolți, dar și cum o poți controla.  

Folosește-te de USP (unique selling proposition). Adică de acel lucru care îți face afacerea mai bună decât concurența. Este un beneficiu specific și clar care face ca afacerea ta să iasă în evidență în comparație cu alte afaceri de pe piața ta. 

Un exemplu bun de USP este cel de la M&Ms. “The milk chocolate melts in your mouth, not in your hand.” 

 

 

3. Care sunt originile brandului? 

super brandGândește-te cu ce scop a apărut brandul tău și spune-i povestea!  

De exemplu, poate ai vrut să salvezi Pământul de la încălzirea globală și astfel au luat naștere produsele tale ecologice.  

Nu uita, povestea ta trebuie să inspire.  

 

4. Care este misiunea brandului tău?  

Care este scopul tău? Cum poți ajuta oamenii cu puterile tale speciale? 

De exemplu, misiunea Social Genio este să ofere antreprenorilor conținut de calitate pentru business-ul lor, ajutându-i să salveze timp și bani! 

Social Genio este duhul din lampa digitală care îți îndeplinește 3 dorințe: timp mai mult, vizibilitate în mediul online și creștere a vânzărilor. 

 

5. Care sunt inamicii brandului tău? 

brandUn lucru pe care cu toții îl știm este că în orice poveste avem forțele binelui și forțele răului. Care este principalul tău ”dușman” contra cărui lupți?  

De exemplu, un brand cu produse BIO luptă contra produselor nesănătoase.  

Inamicul tău este și inamicul publicului tău țintă. Însă după cum bine știm, în majoritatea poveștilor bune, forțele binelui înving forțele răului.  

 Un ultim sfat, este să nu uităm de simboluri. Dacă vezi un S mare roșu pe un fundal galben, la ce te gândești? Evident la Superman, nu? Așa trebuie să fie și identitatea brandului tău.  

Logo-ul unui brand, culorile, fonturile, stilurile tipografice sunt elemente necesare pentru orice brand puternic. 

Acum, știi că povestea brandului tău este de fapt o poveste a unui super-erou. Dacă ai nevoie de ajutor pentru a o transmite și pe social media, Batman îl avea pe Robin, iar tu poți avea un Social Genie.  

https://socialgenio.com/wp-content/uploads/2021/03/footer-logo.png

We believe the future of social media content is human! Our social genies are a mix of local writers &international marketing experts that work together to offer you the best digital presence! No bots involved, daily posting, consistent approach!

[email protected]

Connect

Keep up to date with the latest news and offers from Social Genio, simply subscribe with your email address.

bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image