Nu mai este un secret faptul că Instagram este unul dintre cele mai populare locuri de promovare pentru branduri. Fie că vorbim despre promovarea clasică, în care brandul își promovează serviciile, ori promovarea de tip user-generated sau colaborările cu influencerii, Instagram este locul perfect unde să te faci văzut.
Vestea mai puțin bună este că toate business-urile sunt pe Instagram. Așadar, utilizatorii sunt bombardați în fiecare zi cu postări de toate tipurile, iar ce rămâne de făcut este atragi atenția din start. Altfel, nu vei ști dacă ceea ce comunici va avea rezultate pozitive.
1. Conținut
Ține cont de faptul că pagina ta trebuie să aibă un aspect foarte plăcut. Este recomandat să pui un mare accent pe calitatea postărilor tale și pe imaginea de ansamblu a feed-ului tău. Planifică-ți postările în funcție de zile și ore pentru o mai bună organizare. Ține cont de fiecare postare pe care o publici, deoarece trebuie să fie în aceeași zonă cu cele anterioare pentru păstrarea uniformizării.
Mai multe detalii despre acest subiect AICI.
2. Cel mai bun timp pentru a posta pe Instagram
După ce te-ai asigurat că toate sunt în regulă pe partea de feed, rămâne să te întrebi când este cel mai potrivit moment pentru a posta? Au fost efectuate mai multe studii care încearcă să determine zilele și orele ideale pentru postările Instagram.
Studii recente realizate de Later și HubSpot, au dezvăluit câteva sfaturi utile:
- Orele de lucru libere sunt de obicei mai bune decât orele de lucru.
- Zilele săptămânii sunt de obicei mai bune decât în weekend.
- Cele mai bune zile sunt luni, miercuri și joi.
- Cel mai bun moment al zilei este între orele 19 și 21.
- Cel mai rău moment al zilei este între orele 15 și 16.
- Ziua cu cea mai scăzută rată de succes este duminica.
Atenție❗ Cea mai bună soluție pentru a vedea când audiența ta este cea mai activă este să accesezi contul de Instagram al business-ului tău, mergi la statistici, selectezi ultimele 30 de zile de activitate, apoi apeși pe total urmăritori, dai scroll down și afli când sunt urmăritorii tăi cei mai activi, pe zile și ore.
3. Descrieri şi hashtag-uri pentru postări
În ceea ce privește structura descrierilor pe Instagram, este recomandat să ții cont de: simplitate, coerență și creativitate. Încearcă să comunici direct ceea ce îți propui, fără fraze lungi și complicate. Ai grijă la firul narativ și implică publicul în postările tale. În funcție de tipul postării, poți utiliza un CTA (call to action) la finalul descrierii.
Hashtag-urile sunt o serie combinate de litere cu cifre precedente de simbolul hashtag (#), folosite pe site-urile de social media sau aplicații.
Ele sunt o cale bună pentru a crește rata de engagement (este o valoare utilizată pentru a evalua numărul mediu de interacțiuni pe care le primește conținutul dvs. de pe rețelele sociale pe fiecare adept).
Instagram-ul te lasă să folosești până la 30 de hashtag-uri la o postare. În anii trecuți era bine să le folosești pe toate 30, însă acum este demonstrat că cel mai bine dau randament postările cu hashtag-uri între 12-15, deoarece este mai benefic pentru algoritmul Instagram-ului să înțeleagă mai bine despre ce este postarea. Folosind prea multe va face ca algoritmul să fie confuz.
Pentru a afla ”rețeta magică” trebuie să faci o combinație de hashtag-uri. Astfel va trebui să folosești hashtag-uri de diferite mărimi:
Avem 4 categorii de hashtag-uri:
- Mari > 500k
- Medii <500k
- Mici <100k
- Foarte mici <50k
Pentru un randament cât mai bun, nu folosi prea multe hashtag-uri mari, deoarece vei ajunge să fii printre ultimii în pagina de hashtag. Oamenii îl folosesc des, așa că în câteva minute nu vei mai fi în top. Nu uita, cu cât mai mare hashtag-ul este cu atât mai popular este, dar popular nu înseamnă și eficient!
În 2021 hashtag-urile dădeau randament adăugate în primul comentariu, însă Instagramul și-a schimbat din nou algoritmul, iar strategia cea mai bună în ceea ce privește hashtag-urile este să le adăugăm în descrierea postării.
? BONUS ?
Cum crești numărul de urmăritori?
Iată 10 metode prin care poți să crești numărul urmăritorilor paginii tale:
- Folosește Instagram Reels.
- Optimizează-ți profilul pentru a fi găsit mai ușor.
- Creează o serie IGTV sau încearcă să faci un live.
- Postează content diversificat.
- Lucrează cu micro-influenceri sau dacă bugetul îți permite, alege macro-influenceri.
- Creează conținut care poate fi distribuit de public.
- Promovează-ți conținutul de Instagram pe alte platforme.
- Folosește descrieri scurte și interactive.
- Postează constant în zilele și orele când audiența ta este activă cel mai mult.
- Creează meme-uri care rezonează cu audiența ta.
Ți-a fost de ajutor articolul nostru?
Optimizarea paginilor de Social Media îți ia prea mult timp și nu te poți ocupa de celelalte aspecte ale afacerii tale?
Lasă un Social Genie să o facă. Ai toate detaliile AICI.