fbpx
 

Cum să setezi o campanie de impact pe Facebook?

Avem următoarea situație: ți-ai construit un brand, ai deja o identitate o prezență online. Totuși, această prezență îți limitează interacțiunile cu urmăritorii, care se transformă foarte greu în conversii reale. Cu alte cuvinte, deși ai o constanță în mediul online, nu ai reușit să obții profit, prin generarea de lead-uri.

Acesta este momentul în care atenția ta se îndreaptă spre un important instrument de marketing, Facebook Ads. Sau, de ce nu, spre duhul digital, care îți va arăta cum să setezi o campanie. Facebook Ads este un instrument puternic, cu performanțe clare, ușor de anticipat. Ce presupune? Reclame plătite, care te vor ajuta să îți promovezi afacerea și să ajungi la utilizatorii care sunt relevanți pentru tine.

campanie facebook ads

 

Campaniile Pay-Per-Click înseamnă că pentru fiecare click al unui utilizator per campanie, tu ești taxat. Dar hai să vedem mai detaliat ce înseamnă și cum funcționează.

Crearea structurii campaniilor

Structura este simplă: Campanie, Ad set și Ad. Sau cum îi place duhului digital să spună, ready, set, go!

Campania este prima etapă din structură, pentru care ai nevoie să alegi un obiectiv. Poți alege să crești notorietatea site-ului, să generezi vânzări sau trimiți trafic către un magazin online, dacă este cazul. În funcție de acest aspect, Facebook va învăța să livreze conținut doar acelor persoane care fac parte dintr-un target setat de tine, individual. Nu uita, însă, că pentru setarea campaniei, vei avea nevoie și de un pixel, care îți va furniza toate informațiile necesare despre audiența ta.

Ad set-ul se referă la opțiunile care îi sunt transmise reclamei, pentru a rula cât mai eficient. Cu alte cuvinte, vorbim despre crearea unei audiențe potrivite, folosind opțiunile pe care Facebook ni le pune la dispoziție (locație, gen, vârstă etc.). Următorul pas este setarea unui buget în funcție de perioada de timp în care va rula campania.

Ad-ul, al treilea element al structurii unei campanii, se referă la ceea ce va vedea propriu-zis audiența ta. Tot ce trebuie să faci este să încarci materialele pe care vrei să le setezi (fotografii sau video) și textele acestora. Sau mai simplu, poți lăsa în grija noastră setarea campaniilor tale.

Setarea obiectivelor campaniei

Care este cel mai important beneficiu pe care mi l-ar putea aduce o campanie, te-ai putea întreba. Odată ce ai descoperit un răspuns, obiectivul a fost ales deja în proporție de 70%.

Dar hai să clarificăm, pe scurt, care sunt categoriile și obiectivele din care poți alege pentru a rula o campanie pe Facebook: awareness, consideration și conversions.

Categoria Awareness include: 

 • Brand Awareness, pentru a crește vizibilitatea brand-ului tău;
 • Reach, pentru afișarea reclamei către cât mai mulți utilizatori diferiți.

Categoria Consideration include: 

 • Traffic, pentru optimizarea către audiența care va da click pe reclamă;
 • Engagement, pentru afișarea reclamei utilizatorilor care au șanse foarte mari să interacționeze;
 • App installs, pentru promovarea aplicațiilor;
 • Video views, pentru promovarea videoclipurilor și afișarea acelor utilizatori care, cel mai probabil, urmăresc până la final materialul;
 • Messages, pentru trimiterea de mesaje către pagina ta de Facebook.

Categoria Conversions include:

 • Cataglog sales, pentru afișarea produselor care au mai fost vizualizate înainte sau cumpărate;
 • Store Traffic, pentru promovarea unui magazin fizic și afișarea către utilizatorii din zona geografică a acestuia.

 

Care sunt elementele unei reclame perfecte pe Facebook

 

Acum că ai aflat despre setarea obiectivelor unei campanii pe Facebook, iată care sunt principalele aspecte de care ar trebui să ții cont, pentru a obține rezultatele dorite.

 1. Este foarte important să îți cunoști audiența, pentru a ști să setezi obiectivele corecte. În caz contrar, afișările reclamei tale nu vor fi relevante, iar rezultatele nu vor fi cele așteptate.
 2. Targetarea corectă a publicului țintă și setarea bugetului corespunzător sunt pași foarte importanți, care te pot aduce mai aproape de succesul mult dorit. Testează, dar ai grijă să nu exploatezi bugete importante pe audiențe care nu sunt interesate de produsele sau serviciile tale.
 3. Nu uita de puterea audienței pe care o poți remarketa. De obicei, utilizatorii care au mai intrat în contact cu tine, cu produsele sau serviciile tale și a căror adresă de e-mail o deții deja într-o bază de date s-ar putea să reprezinte jack-pot-ul tău câștigător.
 4. Value proposition și valoarea pe care o poate aduce reclamei tale. Rafinează-ți abilitățile de copywriting și creează un discurs scurt dar atractiv, care să îi momească pe utilizatori direct către butonul de acțiune.

campanie facebook ads

Dacă ți-au fost de folos aceste informații, nu uita să le împărtășești și prietenilor sau chiar echipei tale, pe Facebook și Instagram. Și dacă simți că setarea unei campanii pe Facebook este o inginerie mult prea complicată, lasă grijile în seama unui social genie.

https://socialgenio.com/wp-content/uploads/2021/03/footer-logo.png

We believe the future of social media content is human! Our social genies are a mix of local writers &international marketing experts that work together to offer you the best digital presence! No bots involved, daily posting, consistent approach!

[email protected]

Connect

Keep up to date with the latest news and offers from Social Genio, simply subscribe with your email address.

bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image