fbpx
 

Cum să folosesc hashtag-urile pe Instagram?

Mulți dintre noi nu știu cât de importante sunt hashtag-urile, de aceea am pregătit acest articol pentru tine.

 

În acest articol vom vorbi despre:

 • ce sunt hashtag-urile
 • de ce să folosim hashtag-uri la postările noastre
 • cât de mute hashtag-uri să folosim la o postare
 • care sunt cele mai bune hashtag-uri
 • cum să găsim hashtag-uri
 • cum să combinăm hashtag-urile
 • unde adăugăm hashtag-urile, în descriere sau în secțiunea pentru comentarii

 

Ce sunt hashtag-urile?

Hashtag-urile sunt o serie combinate de litere cu cifre precedente de simbolul hashtag (#), folosite pe site-urile de social media sau aplicații.

 

De ce să folosim hashtag-uri la postări?

social media hashtags strategy

Folosind hashtag-uri ne va face conținutul să fie descoperit de persoane care nu ne urmăresc. Deoarece multe persoane caută conținut sau inspirație după hashtag-uri. Când vei folosi hashtag-uri, postarea ta va apărea în pagina hashtag-ului, iar persoanele care urmăresc hashtag-ul va găsi și conținutul tău.

 

Ele sunt o cale bună pentru a crește rata de engagement (este o valoare utilizată pentru a evalua numărul mediu de interacțiuni pe care le primește conținutul dvs. de pe rețelele sociale pe fiecare adept).

 

Cât de mute hashtag-uri să folosim la o postare?

Instagram-ul te lasă să folosești până la 30 de hashtag-uri la o postare. În anii trecuți era bine să le folosești pe toate 30, însă acum este demonstrat că cel mai bine dau randament postările cu hashtag-uri între 12-15, deoarece este mai benefic pentru algoritmul Instagram-ului să înțeleagă mai bine despre ce este postarea. Folosind prea multe va face ca algoritmul să fie confuz.

 

Care sunt cele mai bune hashtag-uri?

Pentru a afla ”rețeta magică” trebuie să faci o combinație de hashtag-uri. Astfel va trebui să folosești hashtag-uri de diferite mărimi:

Avem 4 categorii de hashtag-uri:

 • Mari > 500k
 • Medii <500k
 • Mici <100k
 • Foarte mici <50k

Pentru un randament cât mai bun, nu folosi prea multe hashtag-uri mari, deoarece vei ajunge să fii printre ultimii în pagina de hashtag. Oamenii îl folosesc des, așa că în câteva minute nu vei mai fii în top. Nu uita, cu cât mai mare hashtag-ul este cu atât mai popular este, dar popular nu înseamnă și eficient!

 

Cum să găsim hashtag-uri eficiente?

social media hashtags strategy

Pentru a găsi cele mai bune hashtag-uri poți folosi tool-uri onlline gratuite. Aceste generatoare de hashtag-uri pentru Instagram vă oferă hashtag-uri relevante analizând fotografia, cuvântul cheie sau linkul dvs.

Vă oferă hashtag-uri pe categorii: frequent > 500k , average <500k , rare <100k.

 

Cum să combinăm hashtag-urile?

Nu uitilizați aceleași hashtag-uri mereu! Sfatul nostru este să creați o listă de hashtag-uri pe care să le combinați la fiecare postare. Dacă vei folosi aceleași hashtag-uri, atunci Instagramul consideră postarea spam. Recomand să folosești hashtag-uri din nișă, dar poți adăuga și câteva din afara nișei, deoarece vei ajunge și la alți oameni cărora le va plăcea profilul vostru. Cu cât varietatea de hashtag-uri este mai mare, cu atât mai bine!

Cel mai bine este să folosești 2-4 hashtag-uri mari, 5-7 hashtag-uri medii și 5-7 hashtag-uri mici.

 

Unde să adăugăm hashtag-urile?

În 2021 hashtag-urile dădeau randament adăugate în primul comentariu, însă Instagramul și-a schimbat din nou algoritmul, iar strategia cea mai bună în ceea ce privește hashtag-urile este să le adăugăm în descrierea postării.

Însă tu nu trebuie să-ți faci griji pentru asta, apelează la un Social Genie și el se va ocupa de tot!

 

 

 

https://socialgenio.com/wp-content/uploads/2021/03/footer-logo.png

We believe the future of social media content is human! Our social genies are a mix of local writers &international marketing experts that work together to offer you the best digital presence! No bots involved, daily posting, consistent approach!

[email protected]

Connect

Keep up to date with the latest news and offers from Social Genio, simply subscribe with your email address.

bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image