Din cele mai vechi timpuri, oamenii au aspirat către o comunicarea la distanță și către noțiunea de apartenență la o comunitate, deci, putem spune că social media nu este un concept tocmai nou, ci diferă doar termenul utilizat.
De la mesaje scrise și trimise cu porumbei, s-a ajuns la like-uri și react-uri.
Această evoluție a comunicării a apărut din dorința oamenilor de a facilita trimiterea mesajelor.
Prima formă de corespondență a fost telegraful care a fost inventat în 1972 și se puteau trimite mesaje scurte și destul de rapid. Însă, cea mai importantă descoperire care a revoluționat comunicarea a fost telefonul, în 1890.
După acesta, tehnologia a avansat, iar odată cu computerele create în 1940, oamenii au început să facă rețele prin care să le conecteze.
Internetul a fost cel care a apărut ulterior, iar prima dată când o rețea de tip social media a fost folosită a fost în 1997 și se numea Six Degrees.
Ulterior au început să apară diverse site-ul de tip blog, rețele de socializare și aplicații pentru distribuitul pozelor. În anii 2000 s-au remarcat LinkedIn și MySpace, iar apoi au apărut YouTube, Facebook și Twitter.
Excluzând MySpace, toate cele menționate mai sus sunt încă accesibile și sunt unele dintre cele mai folosite rețele de social media, având milioane de utilizatori.
Social media a ajuns să se dezvolte incredibil de mult și astăzi putem vorbi cu prieteni de la celălalt capăt al lumii, atât prin mesaje cât și apeluri video instante. Deși aceste rețele ne ajută să ne conectăm cu cei dragi, părerile sunt împărțite și mulți oameni cred că nu ne fac bine psihic, pentru că anumite rețele de socializare și-au pierdut scopul principal.
Tu cu ce scop utilizezi social media?