fbpx
 

8 idei de postări pe Social Media

Dacă ai un business online este important să ai conținut constant, relevant și interactiv pe Social Media. Uneori, acest lucru poate să fie foarte dificil, necesită multă creativitate și mult timp pentru a te documenta în legătură cu ceea ce vei posta. Așadar, vin în ajutorul tău cu 8 idei de conținut pe care să-l distribui pe rețelele de socializare, unde să-l distribui și sub ce formă să fie.

Exista mai multe tipuri de conținut pe care îl putem publica pe social media, dar principalele tipuri sunt: imagini, story-uri și conținut video.

Cel mai important conținut pe social media este cel video, deoarece el are cel mai mare reach organic.

 

1) Postări informative

Cele mai bune rețele de socializare unde putem publica conținut informativ sunt LikedIn și Twitter, dar ele nu trebuie să lipsească nici de pe Facebook sau Instagram. Un exemplu de postare informativă îl constituie și un articol de blog distribuit pe rețelele de socializare.

Pentru astfel de postări folosim direct link-ul pentru LinkedIn, Facebook și Twitter, însă pentru Instagram vom folosi postări statice, carusel sau story-uri.

Tot la postările informative sunt incluse și postările din spatele „cortinei” sau postări ce răspund la întrebările publicului. Acest tip de postări te va ajuta la construirea unei relații puternice cu audiența.

 

2) Postări educaționale

Sfaturile gratuite sunt bine primite pe orice rețea de socializare, însă un plus îl vor avea pe Instagram, deoarece vor genera salvări și distribuiri în story-uri, ceea ce este un mare avantaj pentru creșterea organică.

Sfaturile pe social media prind cel mai bine sub forma unui infografic. Te întrebi ce este un infografic? Ei bine, infograficele sunt reprezentări vizuale grafice ale informațiilor, datelor sau cunoștințelor menite să prezinte informații rapid și clar. Prin infografice vei crește engagement-ul, deoarece ele sunt o formă puternică de conținut pe Social Media.

 

3) Postări promoționale

Postările promoționale sunt cele prin care îți prezinți serviciile sau produsele. Cel mai bun mod de a-ți prezenta produsele în 2022 sunt prin videoclipuri sau prin Instagram reels. Instagram Reels sunt acele video (1080 x 1920 px) scurte ce generează foarte multe vizualizări organice.

Pentru acest tip de conținut, într-o strategie de plan de conținut, se aplică regula 80/20. Această regulă indică faptul că 80% dintre postările pe rețelele sociale ar trebui să fie utile audienței dvs, adică să educe, distreze sau să ofere o soluție la problemele acestora și doar 20% ar trebui să vă promoveze în mod explicit afacerea.

La acest tip de postări includem: promoțiile, discounturile, etc.

 

4) Postări amuzante

Acest tip de conținut are rolul de a trezi emoție, de a genera distribuiri și comentarii. El poate apărea pe social media sub tot felul de forme, precum: imagini statice, carusel, story-uri, dar și videoclipuri. Facebook și Instagram se clasează ca fiind locul cel mai bun pentru a distribui conținut distractiv și amuzant.

 

5) Testimoniale

Postarea ce va aduce credibilitate publicului, deoarece vei publica recenziile oamenilor ce s-au bucurat de produsele sau serviciile tale.

Ascet tip de postări sunt perfecte pentru Facebook și Instagram. Ele pot fi sub formă de poză statică sau video.

 

6) Postări interactive

Postările interactive au rolul de a face businessul să interacționeze cu publicul. Ele pot fi sub formă de întrebări, this or that, ghicitori. Cel mai bun mod prin care poți interacționa cu publicul, sunt story-urile, deoarece te poți folosi de instrumentele pe care le oferă Instagram, astfel poți face QnA, sondaje, this or that.

 

7) Postări generate de clienți

Aici vorbim de oameni ce au achiziționat un serviciu sau un articol al business-ului tău și au publicat un story, o poză sau un video despre el. Poți redistribui acel tip de conținut și pe paginile tale de social media, astfel dai credibilitate urmăritorilor tăi.

 

8) Citate

Atunci când postăm un citat, acesta trebuie să fie corelat cu brand-ul nostru. Sunt cel mai ușor tip de conținut pe care să-l publici pe Social Media.

Acest tip de conținut prinde foarte bine, deoarece majoritatea citatelor sunt motivaționale. Ele pot fi sub forma de poza sau story.

Pe Instagram le-as sugera ca postare de tip poză, deoarece audiența le poate salva (un lucru foarte important pentru creșterea organică).

Pentru a avea mereu conținut interactiv, creativ și constant pe social media, nu ezita să apelezi la un social genie.

 

 

https://socialgenio.com/wp-content/uploads/2021/03/footer-logo.png

We believe the future of social media content is human! Our social genies are a mix of local writers &international marketing experts that work together to offer you the best digital presence! No bots involved, daily posting, consistent approach!

[email protected]

Connect

Keep up to date with the latest news and offers from Social Genio, simply subscribe with your email address.

bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image