fbpx
 

Ce este optimizarea SEO și cum poate schimba traiectoria afacerii tale?

Stop! Spune-mi cum ai ajuns pe blogul Social Genio, ca să îți spun ce este optimizarea SEO. Nu, serios, acum. Să presupunem că ai descoperit website-ul nostru și, implicit, acest articol de blog, printr-o simplă căutare pe Google.

Poate ai scris „servicii de social media content”, „community management și postări” sau „cum să crești imaginea unui brand?”. Dacă am intuit corect (oricum, un Social Genie este și prevăzător, când vine vorba de mediul digital), înseamnă că website-ul Social Genio este optimizat SEO și este foarte bine indexat în motoarele de căutare. ?

Prea mulți termeni complicați și prea puține explicații? Nicio grijă! În cele ce

urmează, îți voi arăta, pe scurt, ce este SEO și cum poate fi acel life-changing la care ai visat mereu, pentru afacerea ta.

Conținutul acestui articol:

  1. Ce este optimizarea SEO?
  2. SEO on-page vs SEO off-page?
  3. Spune-mi câte cuvinte cheie folosești, ca să îți spun câte uși poți deschide
  4. De ce este importantă optimizarea SEO în afacerea ta?

Înainte de a începe să discutăm despre ce ne interesează, trebuie să menționez un aspect. În acest articol, ne vom referi mai mult la cel mai cunoscut și utilizat motor de căutare, și anume, Google. Cu toate acestea, optimizarea SEO nu se oprește aici, ci este disponibilă și pentru Bing, Yahoo sau orice alt web-browser pe care îl folosești tu în căutarea de conținut și informații.

seo, off page, on page

1. Dar să nu mai lungim povestea și să începem. Așadar, ce este optimizarea SEO?

Am folosit deja acest termen de sine stătător, dar și în expresii, încât probabil te întrebi: dar de la ce vine prescurtarea? SEO = Search Engine Optimization. Pe atât de simplu și scurt, dar pe atât de complex și important.

Cu alte cuvinte, dacă ești proprietarul unui site (al unei companii sau unul personal), înseamnă că îți dorești cât mai mulți vizitatori, zilnic. Prezența acestora depinde de calitatea conținutului afișat pe site-ul tău, precum și de corespondența dintre nevoile vizitatorilor și experiența digitală pe care le-o oferi tu (website). Astfel, algoritmii Google filtrează, în funcție de anumite criterii, conținutul paginii tale, pentru ca mai apoi să ofere acces rapid utilizatorilor la informațiile pe care aceștia le caută.

Prin conținut, nu ne referim doar la text, ci și la imagini, videoclipuri, structura grafică a site-ului, titlurile,  link-ul paginii, subtitlurile din pagină, butoanele de acțiune (Call to Action), logo-ul, datele de contact, home page-ul, ca vitrină a site-ului etc. Iată cât de multe elemente sunt filtrate de Google, pentru a-ți ridica website-ul în topul căutărilor.

Tocmai am enumerat criteriile care fac posibilă optimizarea SEO on-page. În cele ce urmează vom vedea ce este acest tip de SEO și cum se diferențiază de un alt tip, cel off-page.

 

2. SEO on-page vs SEO off-page?

Ai înțeles deja că SEO se referă la îmbunătățirile ce pot fi aduse conținutului unui site, pentru ca acesta să poate fi afișat cât mai sus în motoarele de căutare. Unul dintre rezultatele imediate ale acestui fapt sunt experiențele utilizatorilor în timpul navigării pe website-ul tău. Aici apare punctul de cotitură dintre tipul on-page și cel off-page.

Mai sus, menționam câteva dintre elementele care compun un site: conținutul scris și vizual, butoanele, grafica paginilor etc. Toate acestea se referă la SEO on-page, adică toate optimizările aduse conținutului, pentru ca motoarele de căutare să indexeze site-ul și să îl afișeze cât mai multor utilizatori interesați de ceva ce tu produci.

SEO off-page, în schimb, are legătură cu ce se află în „anticamera” site-ului tău, adică în spatele conținutului afișat. De exemplu, poate fi vorba despre viteza de încărcare a site-ului, erori, norme GDPR, colectarea informațiilor cu caracter personal. La fel ca în cazul on-page, acest tip de SEO influențează considerabil experiența vizitatorilor pe site și transmite algoritmilor Google dacă site-ul tău merită să apară în primele căutări sau nu.

Cele două tipuri trebuie privite și utilizate unitar și echilibrat, deoarece ele acționează complementar în evoluția site-ului tău.

 

3. Spune-mi câte cuvinte cheie folosești, ca să îți spun câte uși poți deschide

 

Deși am tot menționat despre motoarele de căutare Google, nu am vorbit despre un criteriu important de indexare, și anume cuvintele cheie sau key word research. Acestea influențează (dramatic) afișarea site-ului tău în căutări. Frecvența cuvintelor cheie îi transmite algoritmului despre ce fel de conținut este vorba: de calitate sau de umplutură.

Atenție, însă! Nu folosi în mod abuziv cuvintele cheie, altfel, Google va crede că vrei să îl păcălești și îți va penaliza site-ul. De regulă, este indicat să nu depășești rata de 1-3%  din totalul de termeni utilizați. În caz contrar, conținutul tău nu va fi afișat interogărilor potrivite. (interogare = intențiile și nevoile publicului).

În funcție de scopul site-ului tău, poți alege între două tipuri de cuvinte cheie:

  1. Short tail sau termeni de sine stătători, precum: „imobiliare”;
  2. Long tail sau grupări de termeni, care, la rândul lor, pot fi: de investigație = „părere despre blocul X, din complexul Y”; de educare = „ce mobilă se potrivește într-un apartament open-space”; comerciale = „oferte finanțare apartament cu trei camere”.

seo, off page, on page

4. De ce este importantă optimizarea în afacerea ta?

Dacă deții o afacere și, în același timp, gestionezi și un site aferent, atunci unul dintre principalele tale scopuri este creșterea vizibilității. Cu cât află mai muți oameni despre serviciile oferite de tine, cu atât succesul îți este garantat. Dar cum poți face asta? Prin optimizarea SEO, ținând cont de aspectele pe care ți le-am prezentat.

Odată ce ai urcat în topul căutărilor, este important să îți menții poziția și să continui să le oferi utilizatorilor tăi cele mai bune experiențe atunci când îți vizitează site-ul. Cu timpul, din simpli vizitatori, s-ar putea să devină lead-uri sau, de ce nu, conversii.

Sper că acest articol și informațiile pe care ți le-am prezentat ți-au fost de folos. Și dacă ți-am stârnit curiozitatea despre cum să schimbi traiectoria afacerii tale, nu uita că poți apela oricând la un Social Genio.

https://socialgenio.com/wp-content/uploads/2021/03/footer-logo.png

We believe the future of social media content is human! Our social genies are a mix of local writers &international marketing experts that work together to offer you the best digital presence! No bots involved, daily posting, consistent approach!

[email protected]

Connect

Keep up to date with the latest news and offers from Social Genio, simply subscribe with your email address.

bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image