fbpx
 

Tips & tricks pentru profilul tău de social media

Social media este în continuă schimbare, ceea ce ne forțează și pe noi să fim în pas cu acest lucru.  

Este foarte important să fim atenți la detalii, deoarece o postare foarte bună poate să nu atragă atenția publicului din cauza unor „greșeli” ce puteau fi evitate. Fiecare business ar trebui să aibă propriul stil de comunicare cu publicul său țintă astfel încât să își atingă obiectivele, dar în același timp există căi pentru a optimiza profilul. 

La ce trebuie să fii atent când postezi? 

Sunt numeroase aspecte pe care trebuie să le luăm în calcul atunci când postăm, de la platformă la dimensiunea fotografiei și felul în care aceasta este realizată.  

Pentru asta ți-am pregătit o listă cu pașii pe care trebuie să îi urmezi astfel încât business-ul tău să aibă postări structurate, potrivite pentru trendurile actuale și care să atragă atenția. 

 

  1. Atenție la dimensiunile fotografiilor. 

Nimănui nu îi plac pozele deformate sau nepotrivite pentru dimensiunile standard pentru o anumită platformă, tocmai de aceea este un detaliu de care trebuie să ținem cont. 

Acestea diferă, fiind împărțite astfel: 

fotografie de profil: 180 x 180 

fotografie de copertă: 820 x 312 

fotografii distibuite: 1200 x 630 

fotografii: 1080 x 1080 

story: 1080 x 1920 

profile: 300 x 300 

imagini distribuite: 1200 x 627 

Social Media

tips and tricks social media

2. Învață cele mai bune tehnici de fotografiere 

Fotografiile realizate corect sunt un punct esențial pentru un profil organizat și plăcut vizual. Pentru acest lucru sunt 4 pași de urmat: 

  • Folosirea unghiurilor potrivite 
  • Simetrie 
  • Focus pe produse/servicii/business etc. 
  • Fă cât mai multe fotografii/Diversitate 

Urmând acești pași poți fi sigur că vei avea un rezultate foarte bun și că treptat vrei ajunge la un profil atractiv și reprezentativ. 

 

3. Creează-ți o viziune asupra întregului profil. 

tips and tricks social mediaChiar dacă ai o idee nouă, foarte bună de postare, nu uita ca aceasta să se potrivească și cu restul postărilor din profil deoarece clienții sunt mai atrași de un profil aranjat, cu propria lui identitate. 

Focusul este pe culori, modul în care este realizată o fotografie, cum sunt aranjate in profil și așa mai departe. Cel mai potrivit este să alegi o paletă de culori care crezi că te reprezintă cel mai bine, iar pe aceasta să o folosești tot timpul. 

De asemenea, în cazul în care ai un logo pe care îl folosești mereu, încadrează-l astfel încât să completeze postarea, nu să o încarce. 

Așadar, profită de resursele pe care le ai și poți ajunge la rezultatele pe care ți le doreai. Axează-te pe publicul tău țină și pe ce caută aceștia într-un profil din nișa ta pentru a le livra cel mai bun conținut! 

 

https://socialgenio.com/wp-content/uploads/2021/03/footer-logo.png

We believe the future of social media content is human! Our social genies are a mix of local writers &international marketing experts that work together to offer you the best digital presence! No bots involved, daily posting, consistent approach!

[email protected]

Connect

Keep up to date with the latest news and offers from Social Genio, simply subscribe with your email address.

bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image