fbpx
 

Vrei să creezi un titlu de succes? 5 secrete pentru a atrage atenția

Astăzi, în mediul online, dacă nu le oferi oamenilor un motiv destul de bun să dea click pe articolul, postarea sau reclama ta, vor trece fără să clipească pe lângă ceea ce tu comunici. 

De aceea, este necesar să îți perfecționezi modul în care le captezi atenția consumatorilor. Unul dintre aceste moduri este reprezentat de titlul sau „cârligul” de care să te agăți pentru a atrage atenția publicului tău.  

PS: dacă nu ai timp să te ocupi de vizibilitatea afacerii tale în social media, spune-i dorința ta unui duh digital și el ți-o va îndeplini.   

Așadar, cum construiești un titlu care să aibă un impact imediat în mintea consumatorului? 

 

Folosește-te de numere 

Unul dintre secretele unui titlu care să te facă să citești în continuare este ca acesta să conțină un număr sau o cifră. În felul acesta, consumatorul știe la ce să se aștepte și urmează să citească informații concrete. În acest sens, este necesar să îți cunoști foarte bine publicul, cine îți citește articolele și ce așteptări are. 

Poți utiliza exemple de genul: „7 moduri prin care…”, „5 motive pentru care să…”, „10 semne prin care poți…” 

 

Inserează o curiozitate 

Această caracteristică se regăsește în natura noastră. Începe paragraful cu „Știai că…” și încheie prin a oferi și soluția salvatoare, astfel încât persoana care citește să rămână până la final. 

Spre exemplu: „Știai că dacă scrii un titlu atrăgător, te va ajuta să vinzi mai bine? Iată cum poți să îți perfecționezi această latură” sau „Vrei un brand de succes? 5 elemente pentru o identitate autentică – avem un articol despre asta AICI. ?  

titlu, atenție, curiozitate, succes

Utilizează verbe la timpul prezent 

Consumatorul are nevoie de soluție aici și acum. Fără timp pierdut. Va citi titlul scris de tine și va ști că are toată informația de care are nevoie chiar acolo.  

Încearcă exprimări de genul acesta: „Descoperă noi modalități de a…”, „Crește afacerea ta în social media în 3 pași”, „Află nevoile publicului tău…” 

 

Adaugă cuvinte magice 

Uneori, câteva cuvinte cheie în titlu sunt de ajuns ca persoana să citească până la final. Este recomandat ca întotdeauna să ai în titlu cuvântul care definește întregul conținut, alături de un cuvânt magic. 

De pildă: „Titluri simple, dar cu un impact mare? Iată 3 soluții…”, „Cum să scrii un titlu incredibil pentru articolul tău?”, „4 modalități noi și eficiente prin care să scrii un titlu atrăgător” 

titlu, atenție, succes

 

Fii atent la lungimea titlului 

Consumatorii ignoră titlurile muuult prea lungi, vagi și fără informații concrete. Să ne amintim faptul că utilizatorii scanează conținutul, înainte de a-l citi. Este ideal să compui un titlu scurt, dar complex, prin care publicul să înțeleagă ce urmează să citească. 

Numărul cuvintelor folosite se poate adapta în funcție de subiectul postării, însă ideal ar fi să utilizăm între 9-12 cuvinte. 

 

PS: un exercițiu bun pe care îl poți face este să analizezi cu atenție titlurile care te fac pe tine să dai click și îți captează toată atenția ?  

 

Ți-a fost de ajutor articolul nostru? 

Următorul pas este să te ocupi de prezența în online a afacerii tale și să te bucuri de rezultatele dorite!  

Nu ai timp de asta? Lasă un Social Genie să o facă. Ai toate detaliile AICI. 

https://socialgenio.com/wp-content/uploads/2021/03/footer-logo.png

We believe the future of social media content is human! Our social genies are a mix of local writers &international marketing experts that work together to offer you the best digital presence! No bots involved, daily posting, consistent approach!

[email protected]

Connect

Keep up to date with the latest news and offers from Social Genio, simply subscribe with your email address.

bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image